Publicaties

Boeken en kaarten

Heeft u belangstelling voor schilderwerk, wenst u meer informatie of heeft u vragen: stuur mij een bericht via ‘Contact
Publicaties: zie hieronder 

BOEKEN

Publicatie 2014
Chris Hulscher, rekenen en overrekenen.
Een Amsterdammer in het Westland 

Een Amsterdammer in het WestlandHoe een boek zijn leven veranderde…

Te koop bij boekhandel Vingerling in Naaldwijk, Wateringen en ‘s-Gravenzande
€ 17,50 

Publicatie 2012
‘Achter vaders rug, een Westlandse druiventuinder vertelt’, 1917-2012

Het boek ‘Achter vaders rug’ is verkrijgbaar bij de Westlandse boekhandels en bij het Historisch Archief van de gemeente Westland, gevestigd op de 2e etage van het gemeentehuis in Naaldwijk. € 12,50

Recensie van Aad van Holsteijn in het Algemeen Dagblad
:
Schrijfster Lia Spitters woonde jarenlang twee deuren verderop van Rien de Hoog, een Westlandse tuinder in hart in nieren. Rien de Hoog, beter bekend als ome Rien, vertelt Spitters vaak verhalen over zijn leven als tuinder. Twee jaar terug besloot zij een boek te schrijven over ‘Ome Rien’ en  hield zij gesprekken hem, familie en leeftijdsgenoten. Het resultaat is ‘Achter vaders rug, een Westlandse druiventuinder vertelt’, dat vanaf 23 november verkrijgbaar is. “Het boek gaat niet alleen over zijn leven,”vertelt Spitters. “Het schetst ook een mooi beeld van het Westland door de jaren heen. Ome Rien kon daar heel beeldend over vertellen en dat lees je nu terug in het boek.”Rien de Hoog werd geboren in 1917 als jongste zoon van een succesvolle Westlandse tuinder.  Net als zijn vijf oudere broers, treedt De Hoog in de voetstappen van zijn vader en wordt hij tuinder.  “Ome Rien vertelde mij dat er nooit werd gedacht aan een ander beroep dan tuinder door hem en zijn broers. ‘Als je vader tuinder was, werd jij dat ook.’ Zijn vader was een harde man die eiste dat zijn zoons op zijn minst zijn succes evenaarden. Dat had wisselende resultaten bij de broers. Vader bleef de maatstaf van wat het betekende om een succesvol leven te leiden. Vandaar dat ‘Achter vaders Rug’ een deel van de titel vormt. De invloed van de vader op de broers vormt een rode draad door het verhaal heen.”In het boek wordt duidelijk welke zaken zijn veranderd in het Westland ten opzichte van vroeger. Ook de sociale, politieke en economische achtergronden van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt komen aan bod. “Door het breder te trekken, is het boek niet alleen een persoonsbeschrijving,”zegt Spitters. “Het is ook een waardevol tijdsdocument van het Westland en de tuinbouw. Ome Rien had altijd een heel scherp waarnemingsvermogen en kon ook goed vertellen wat en op welke manier alles was veranderd en hoe hij daarover dacht. Hij was geen man die het verleden ophemelde. Hij was juist heel erg blij met de moderniseringen die het werk als tuinder vandaag de dag een stuk gemakkelijker maken. Tijdens een bezoek aan het Tuinbouwmuseum, keken we op de zolder naar ‘de martelwerktuigen waar wij het vroeger mee moesten doen’, aldus Rien de Hoog”.Rien de Hoog overleed in  mei 2012 op 95-jarige leeftijd. Lia Spitters sprak hem vlak voor hij overleed nog over het boek. “Hij zei tegen me dat hij me alles had verteld, wat hij kwijt wilde en dat hij er heel trots op was dat er een boek over hem en zijn leven zou verschijnen. Ik vind het ontzettend jammer dat ik hem niet het eerste exemplaar kan overhandigen, maar ik ben blij dat hij in ieder geval zijn hele verhaal heeft kunnen vertellen. En dat hij steeds meer ging genieten van onze bijeenkomsten”.

POËZIEBUNDELS

BundelWinterjassen en Straalkachelijs’ , 2007, uitgave in eigen beheer
Te koop via deze website en in de webshop van www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl
€ 5,-

Bundel ‘hemel onder handbereik’ , met illustraties van eigen schilderijen, 2010, uitgave www.boekscout.nl, Ook te koop via www.boekscout.nl en in de webshop van www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl
€ 14,95

Bundel ‘Over Samen Leven’, 2013.
Gedichten en afbeeldingen van schilderijen die te lezen/zien waren in De Hofboerderij.
Uitgave in eigen beheer, ter gelegenheid van de expositie ‘Over Samen Leven’ in de Hofboerderij te Wateringen in september 2013.
Te koop via deze website (mail), prijs € 12,50, deel opbrengst voor AfriCat
 

Kaarten van schilderijen

Van mijn schilderijen maak ik kaarten. Te koop via deze site via ‘Contact

Uitvoering: dubbele kaarten van 160 grams papier met envelop. Voorzijde: afbeelding in kleur, achterzijde naam en techniek afbeelding, binnenzijde leeg.
Per kaart € 2,00 waarvan € 1,50 voor de AfriCat Foundation te Namibië

NIEUW: KAARTEN MET PENTEKENINGEN, ELKE KAART ORIGINEEL!

pentekening leeuwenkoppentekening flamingopentekening girafpentekening leeuwin en welppentekening acacia
Uitvoering: dubbele kaarten van 160 grams papier met envelop. Voorzijde: pentekening, achterzijde stempel naam/website, binnenzijde leeg.
Per kaart € 2,00 waarvan € 1,50 voor de AfriCat Foundation te Namibië

Schilderijen

Neem contact op aub.