Vanavond: Literair Cafe De Mooie Woorden in de 3 Winckels Naaldwijk


Vananvond, 9 juni om 20 uur, organiseert Schrijvers Tussen De Kassen wederom De Mooie woorden in  De 3 Winkels aan de Dijkweg , Naaldwijk.

Het thema is deze keer ‘Reizen’. Aangezien reizen een grote passie van me is, ben ik blij dat ik vanavond een aantal gedichten mag laten horen.

Reizen is een thema geworden dat meer omvat dan de vraag: Waar ga je naartoe dit jaar?
De belasting van het milieu door al die verplaatsingen is een negatieve factor. De opbrengsten, die in veel landen hard nodig zijn, betekent dat het verschijnsel reizen en ‘verre vakanties’ een niet zo eenvoudig discussiepunt is geworden.
Compensatiepogingen als ‘Green Seats’ zijn maar minimale acties om de milieubelasting te verlichten.
Ik hoop over beide kanten vanavond wat te laten horen.

Bovendien is er gedurende de pauzes gelegenheid om werk van me te kopen. Een deel van de opbrengst daarvan, gaat naar de AfriCat Foundation in Namibie. Het geld is bestemd voor de bouw van een basisschool in de Ongute-gemeenschap. De kinderen zitten daar nu nog in een drietal sjofele partytenten. grotendeels op de grond, bij gebrek aan meubilair. Er zijn geen toiletten, geen opslagruimte.Er is maar plaats voor 50 van de 150 leerplichtige kinderen.

Verder biedt het programma vanavond nog een keur aan dichters, prozaisten en muzikanten. Komt allen dus: het is de moeite waard!